Otok Brač, Plaže

Titulu najpoznatije plaže ne samo na Braču već u cijeloj Hrvatskoj ponosno i zasluženo nosi bolska plaža Zlatni rat.  Međutim Brač nudi još pregršt prekrasnih plaža i skrivenih uvala sa kristalnim morem koje vrijedi istražiti.

Duž cijelog otoka svatko će naći svoje idealno mjesto pod suncem. Šljunčane, pješčane, stjenovite plaže, plaže sa vodenim sportovima, pristupačne plaže sa mnogo plićaka, nudističke, plaže za invalide, plaže za ljubimce, skrovite plaže...mogli bi nabrajati danima. 

Stoga Vas pozivamo da se uvjerite sami a za početak ćemo Vas upoznati sa nekoliko najljepših.

 

ZLATNI RAT 

Plaža Zlatni rat prirodni je fenomen i simbol Jadrana. Kameni oblutci godinama su se spuštali sa Vidove gore a morske struje i vjetrovi oblikovali su ovu jedinstvenu plažu koja i danas pod udarom valova često mijenja svoj oblik.

Do plaže se osim brodom i automobilom može doći i pješke od Bola šetnicom od 2 km a u ljetnim mjesecima iz mjesta često vozi i organizirani prijevoz vlakićem.
Plaža nudi mnoge aktivnosti poput jedrenja i pedaliranja, najam ležaljki, suncobrana, restorane, kafiće.

Bilo da volite gužvu ili želite uživati u tišini, ova šljunčana plaža je nezaobilazna postaja za sve koji dođu na otok Brač.

 

LOVREČINA

Uvala Lovrečina udaljena je od Postira oko 4 km i poznata je po velikoj pješčanoj plaži i dragocjenim arheološkim nalazištima. Do uvale se može doći brodom i automobilom a posebno je ugodna šetnja uz more ili bicikliranje. Zbog svojih vrlo blagih obala čak i mala djeca i neplivači mogu uživati u bezbrižnom kupanju. 

Gusta vegetacija u pozadini osigurava dovoljnu hladovinu a iznad plaže možete vidjeti ostatke bazilike sv. Lovre iz 5. stoljeća. Nekada je to bio samostan s crkvom i velikom sakristijom, krstionicom i predvorjem a u ostacima kompleksa su fragmenti fresaka i sarkofag.
 
Jedan dio plaže je betonirani most a iznad se nalaze kafić, restoran, parking i prostrani travnati dio idealan za igranje odbojke ili obiteljski piknik.
 
 
 
 
MURVICA
 
Malo mjesto Murvica  nalazi se u blizini Bola i Nerežišća a njegova plaža sa nebesko plavim morem je naprosto očaravajuća. Daleko od guže ovo je pravi mali fotogenični komadić raja a stijene i šljunak čine dobitnu kombinaciju za avanturiste.
 
Impresivnu kulisu u zaleđu pružaju južne padine Vidove gore s možda i nastrmijim vinogradima u Hrvatskoj, na kojima se uzgajaju plavac mali i Tribidrag za nagrađivana Stina vina.
 
Do plaže se može doći spuštanjem niz strmu nizbrdicu a pošto je teško dostupna brodski prijevoz je najbolji izbor. Iako je zadnjih godina sve više posjećena, na plaži još nisu dostupni nikakvi popratni sadržaji.
 
 
 
 
 
POSTIRA  su jedinstvena po mnogo čemu pa tako i po svojim plažama. Malo koje se mjesto može pohvaliti tolikim brojem uređenih i pristupačnih plaži koje zadovoljavaju i najrazličitije želje.
 
U samom mjestu na duljini od oko 3 kilometra nalazi se pet šljunčanih i dvije stjenovite plaže. Nadalje, malo izvan mjesta nekoliko kolimetara šetnicom uz more, osim Lovrečine vrijedi spomenuti još neke. Cijela obala je pristupačna a stijene između plaža rezervirane su za kupanje sa ljubimcima i nudiste.
 
 
Prvlja, ili Prja, najzapadnija je plaža u Postira udaljena od centra oko 800 m. Dijelom je šljunčana, sadrži veliki betonirani dio a u moru je pijesak. Na drugoj strani uvale su pristupačne stijene sa mnogo hladovine. Dostupan je vanjski tuš a iznad plaže u borovoj šumi nalazi se caffe bar.
 
 
Porat je šljunčana plaža u samom centru ispod hotela Lipa. U blizini se nalaze svi važni sadržaji - trgovina, javno parkiralište, restorani, barovi, dječji park.. Iako su tu pristaništa za brodove, more je kristalno plavo a plaža je pristupačna i za najmanju djecu.
 
 
Rot je još jedna plaža koja se nalazi u centru mjesta. Većim dijelom je šljunčana sa velikim betoniranim mostom. Na plaži je osiguran pristup za osobe sa invaliditetom i moguć je najam ležaljki i suncobrana. Iako nema mnogo hladovine, iznad plaže je šetnica sa klupama zaštićena drvećem a u blizini su restoran i trgovina.
 
 
Žalo ili Zastivonje najpopularnija je plaža u mjestu udaljena od centra oko 200 m. Većim dijelom je šljunčana sa prostranim betoniranim mostom. Na plaži je dostupan vanjski tuš i ima dosta hladovine zahvaljujući susjednim kućama. Iznad plaže je lokalna konoba a u blizini se nalazi trgovina.
 
 
Crna i Bila Ploča su dvije stjenovite plaže smještene jedna do druge pa je teško uopče odrediti njihovu granicu. Stijene su veoma pristupačne kao i sam ulaz u more. Na plažama se izmjenjuju stijene i drveće koje stvara ugodan hlad. Kućni ljubimci su dobrodošli a iznad plaže dostupan je prostrani javni parking.
 
 
Molo Lozna je šljunčana plaža na istočnoj strani mjesta, udaljena od centra oko 1 km. Na plaži je nekoliko betonirnih mostova i pristupačni stjenoviti dio. Dostupan je vanjski tuš, mogućnost najma ležaljki i suncobrana te pedalina, kayaka i aquapark. Iznad plaže nalaze se caffe bar i restoran sa širokom ponudom ukusnih jela.
 
 
Trstena je uvala na putu prema Lovrečini sa izvorima pitke vode. Sa uređenjem šljunčanog dijela plaže postaje sve posjećenija a naročito nakon otvaranja popularnog beach bara "Trstena". Do uvale vodi uređeni makadamski put idealan za šetnju ili bicikliranje. Dostupan je prostrani parking pa je pristup moguć i automobilom.
 
 
Dučac je uvala udaljena od Postira oko 6 km. Idealno je mjesto za odmor daleko od gužve i buke pa nije neobično da su se tu smjestile mnoge robinzonske kuće za odmor. Put je dosta nepristupačan i automobilom se može prići samo djelomično. Do plaže vodi strmovit put kroz prirodu predviđen samo za šetnju pa ne čudi da je ovaj komadić raja rezerviran samo za najupornije. Plaža u dnu uvale je većim dijelom stjenovita ali dostupan je i šljunčani dio te mali betonirani most dok je u moru pijesak. Najbolji način za pristup ovoj plaži je brodska vožnja ili jedna od vođenih kayak tura.

Izdvojeno

Apartmani Hani
Apartmani Hani
od 60,00 €/dan
Apartmani su smješteni u obiteljskoj kući na...
Apartman Emily
Apartman Emily
od 55,00 €/dan
Dvosoban apartman u prizemlju obiteljske kuće....
Apartmani Greta
Apartmani Greta
od 58,00 €/dan
Apartmani su smješteni u obiteljskoj kući...
Kuća za odmor Jere
Kuća za odmor Jere
od 75,00 €/dan
Kuća je smještena u starom dijelu mjesta u...
American Express Diners Club International Visa MasterCard Maestro Discover Dinacard
MasterCard® SecureCode™ Verified By Visa