Otok Brač, Restorani

Otok Brač pravi je raj za gurmane. Nebrojeni restorani i lokalne konobe nude razne domaće specijalitete i vrhunska vina. U nastavku donosimo najbolje bračke restorane a o nekima su pisali i poznati svjetski magazini. 

U ugodnom ambijentu uz srdačno osoblje i stručne kuhare možemo Vam samo poželjeti dobar tek!

 

PEČENJARNICA "EMA" - POSTIRA

Pečenjarnica je smještena na samom početku postirske rive i u vlasništvu je lokalne obitelji.  Čevapčići i mesne plate, steakovi sa roštilja, osvježavajuće salate i deserti glavni su adut ovog simpatičnog objekta a dan će Vam svakako uljepšati i uvijek nasmiješena konobarica Danijela.

U blizini pečenjarnice nalaze se dječji park i prostrani parking pa je idealno mjesto za obiteljske ručkove uz posebni dječji jelovnik. U večernjim satima ugodna bašta pružit će Vam osvježenje od ljetnih vrućina bilo da uživate u najboljim čevapima ili odmarate uz piće sa prijateljima.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

KONOBA "GUSTIRNA" - POSTIRA

Konoba Gustirna obiteljski je restoran u Postira. Tradicionalan ambijent i stari dalmatinski recepti garantiraju nezaboravan užitak. Uvijek dobro raspoloženo osoblje poslužit će Vam autentični dalmatinski specijalitet PEKA ili druge specijalitete iz bogatog menija.

Konoba Gustirna nalazi se samo nekoliko metara od mora u samom centru Postira. Konoba je uređena tradicionalno i unutrašnji prostor je nekada bila  gustirna (bunar) u staroj kamenoj kući.

Dnevno su u ponudi hladna i topla predjela, specijaliteti od mesa i ribe, jela sa žara, ražnja i iz krušne peći. Sve to možete zasladiti nekim od domaćih deserti i sljubiti s odgovarajućim vinom.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

RESTORAN "LOVREČINA" - POSTIRA

Restoran se nalazi u uvali Lovrečina udaljenoj od Postira oko 4 km. Do uvale se može doći brodom i automobilom a posebno je ugodna šetnja uz more ili bicikliranje. U sklopu restorana dostupni su caffe bar i prostrani parking. Smješten je u hladovini borove šume a iz bašte se proteže prekrasan pogled na more, plažu i Brački kanal.

U ponudi se nalaze razna mesna i riblja jela te lokalni specijaliteti. Naročito vrijedi spomenuti korištenje domaćih namirnica i sezonskog povrća lokalnih proizvođača te odličan izbor domaćih i uvoznih vina. 

U ugodnom i elegantnom ambijentu uz morski povjetarac i vrhunsku uslugu "Lovrečina" je svakako jedan od nezaobilaznih restorana na otoku.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

RESTORAN "LIPA" - POSTIRA

Restoran "Lipa" nalazi se u sklopu istoimenog hotela i smješten je u samom centru Postira

U jelovniku se nalaze domaći sir i pršut, mesna jela, razne juhe, tjestenine, rižota te odličan izbor oborite ribe i morskih delicija. Ukusni burgeri i pizza iz krušne peći svakako upotpunjuju ponudu ovog restorana.

Prostrana bašta nudi privatnost i ugodnu atmosferu za vrijeme ljetnih večeri a vrhunski specijaliteti i bogata vinska karta zadovoljit će i najveće gurmane.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

BISTRO "LEVANAT" - POSTIRA

Bistro "Levanat" nalazi se na rubu mjesta Postira u prizemlju obiteljske kuće.

Osim odlične lokacije i prekrasnog pogleda na obližnju plažu i Brački kanal, ovaj lokal poseban je po originalnim i veoma ukusnim jelima. Tako se u ponudi uz uobičajene mesne i riblje jelovnike, tjestenine i rižota mogu naći i razni namazi, neobične salate i osvježavajući domaći deserti, jela za vegane i vegetarijance, jela bez glutena, domaći kruh i peciva a povrće uzgajaju organski u vlastitom vrtu.

Gosti koji u objektu koriste uslugu smještaja, na prehranu ostvaruju posebne popuste.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

BURGER BAR "BARCODE" - POSTIRA

Smješten na postirskoj rivi uz more, "Barcode" je jedna od nezaobilaznih postaja bilo da želite dobro pojesti ili samo uživati u vrhunskoj kavi. Ovaj lokal nudi sve što je potrebno za vrijeme odmora - ukusnu hranu, dobru zabavu, prekrasan pogled i srdačno osoblje. 

Od široke ponude svakako izdvajamo najbolje burgere na otoku i šire, razne pizze, tortille, salate i domaće deserte. 

U ljetnim mjesecima organiziraju se glazbene večeri i idealno je mjesto za razne proslave i druženja uz osvježavajuće koktele.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

RESTORAN "DVOR" - POSTIRA

Restoran "Dvor" nalazi se u Postira i smješten je u dvorištu okružen cvijećem. Iz bašte se proteže prekrasan pogled na more i šetnicu.

Osim tjestenine, rižota i mesnih jelovnika u ponudi se može naći bijela riba i plodovi mora poput lignji, škampi, dagnji i razne sorte vina. Odlična atmosfera, ukusna jela, pristupačne cijene i profesionalno i ljubazno osoblje svakako su dobar razlog da posjetite ovaj restoran.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Fotografija Restaurant - Konoba DVOR.

 

AGROTURIZAM "HRAPOĆUŠA" - DOL

Na cesti između Postira i eko etno sela Dol na obiteljskom imanju nalazi se novootvoreni agroturizam "Hrapoćuša". Naziv potječe od autohtone dolske torte, zaštićene kao nematerijalno kulturno dobro.

Smješten u polju okružen vrtom i vinogradom idealno je mjesto za odmor i osvježenje tokom ljetnih večeri a domaća hrana i ljubazni domaćini ovaj lokal čine još posebnijim. Svakodnevno su u ponudi razna mesna i morska jela a posebno se izdvaja domaća janjetina spremljena na razne načine. Osim svježeg sezonskog povrća poslužuje se i domaće vino te naravno torta Hrapoćuša.

Lako dostupan sa prostranim parkingom i ugodnim ambijentom ovaj agroturizam nudi prave bračke okuse i svakako ćete ga posjetiti više puta.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

KONOBA "TONI" - DOL

Konoba "Toni" nalazi se u eko-etno selu Dol u kući staroj preko 300 godina, s terasom natkrivenom stoljetnom vinovom lozom. Za najvećih ljetnih vrućina preko cijelog dana u njoj je ugodno boraviti a večernja svježina, koja tu počinje vrlo rano, boravak čini posebno ugodnim.

Domaća jela ovoga kraja priređuju se od biranih sastojaka. Za spravljanje koriste se isključivo namirnice kontroliranog porijekla (pršut, sir, ribu, janjetinu, masline, maslinovo ulje, vino, povrće...).

Vino i rakija s dodacima ljekovitih i aromatičnih trava prema tradicionalnim bračkim receptima (lozovača, travarica, orahovica, rakija od rogača i  mirte) proizvode sami vlasnici a riba se nabavlja isključivo svježa od lokalnih ribara.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

"KAŠTIL GOSPODNETIĆ" - DOL

"Kaštil Gospodnetić" nalazi se u Dolu na obiteljskom imanju u nekadašnjoj plemićkoj kući, venecijanskom dvorcu, kulturnoj baštini, jednistvenom primjeru secesijskih interijera.

Domaća jela poslužuju se u renesansnoj konobi ili na baroknoj terasi s pogledom na more, dolinu i planine.

Ovo je pravo mjesto da doživite život na otoku kakav uistinu jest - mir, ljetni povjetarac, simfonija seoskih zvukova i autentična atmosfera daleko od gradske vreve.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

BISTRO - PIZZERIA "VRILO" - SUPETAR

Bistro - pizzeria "Vrilo" nalazi se na samom ulazu u Supetar. Ovo je idealno mjesto za vrijeme ljetnih vrućina jer je smješteno u blizini mora gdje se možete kupati i uživati u osvježavajućim koktelima. Djeca vrijeme mogu provesti u parku a invalidima je omogućen prilaz rampom.

U ponudi je velik izbor ukusnih jela pripremljenih od domaćih namirnica i pizza iz krušne peći. Dostupan je prostrani parking a na terasi u ljetnim večerima možete uživati uz glazbu uživo.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

KONOBA "TURANJ" - DONJI HUMAC

Konoba "Turanj" nalazi se izvan naselja Donji Humac na osami u prirodnom ambijentu vlastitih vinograda i maslinika.

Ukusno uređena dalmatinska konoba obiteljskog tipa sa izloženim brojnim starinama ima dva osvjetljena boćališta, vanjsku terasu u masliniku i kamenu poljsku kućicu - bunju staru preko 150 godina.

U ponudi su razni brački specijaliteti pripremljeni po tradicionalnim receptima. Dalmatinski pršut, brački sir, janjetina sa ražnja, teleća peka, rižoti i tjestenine samo su dio bogatog jelovnika. Od domaćih proizvoda možete kušati bijelo i crno vino,prošek, razne aperitive, maslinovo ulje i proizvode od maslina.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

KONOBA "KOPAČINA" - DONJI HUMAC

Nezaobilazno mjesto na gastromonskoj karti otoka Brača svakako je konoba "Kopačina" smještena u naselju Donji Humac.

Ponudu karakteriziraju razni brački specijaliteti, specijaliteti od janjetine, brački ovčji sir, internacionalna mesna jela te svježa riba i morski plodovi. Osim domaćih vina možete izabrati između kvalitetnih i vrhunskih vina hrvatskih vinogorja.

Konoba je otvorena za posjetitelje tokom cijele godine.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Izdvojeno

Bungalov Pave
Bungalov Pave
od 68,00 €/dan
Bungalov se nalazi u atraktivnoj uvali...
Vila Dena
Vila Dena
od 351,00 €/dan
Ova vila nalazi se na idealnoj i mirnoj lokaciji,...
Kuća za odmor Arriva
Kuća za odmor Arriva
od 63,00 €/dan
Ova šarmantna kućica ima sve što je potrebno...
Apartmani Panorama
Apartmani Panorama
od 39,00 €/dan
Kuća se nalazi u Splitskoj u blizini autobusne...
American Express Diners Club International Visa MasterCard Maestro Discover Dinacard
MasterCard® SecureCode™ Verified By Visa