Otok Brač

Hrvatska je zemlja s više od tisuću otoka, točnije 1185 otoka, otočića i hridi. 67 otoka je nastanjeno ; najveći su Krk i Cres na sjevernom Jadranu,  Brač i Hvar u srednjoj Dalmaciji. Svaki otok ima svoju vlastitu priču; sa svojim posebnostima, običajima i lokalnim svečanostima. Pobjegnite od znatiželjnih pogleda u skrivene uvale i upustite se u avanturu koju nudi morska obala.


Otok Brač je treći najveći hrvatski otok, kao i najveći dalmatinski otok. Duljina iznosi 40 km i širina 12 km. Na njemu se nalazi plaža Zlatni rat, jedna od najprepoznatljivijih simbola hrvatskog turizma. Otok je poznat i po bračkom kamenu koji je korišten za izgradnju brojnih poznatih građevina u svijetu, kao i po mnogim atraktivnim turističkim odredištima.

Na otoku se nalaze 23  naselja različite veličine i nekoliko zaselaka na obali i u unutrašnjosti.      

Gledajući s kopna preko Bračkog kanala, Brač se čini nadohvat ruke. Kamene rive njegovih luka su pozornice života otvorene putniku i turistu što dolazi na otok pa će došljak odmah pomisliti kako mu je sve na dlanu i dostupno. No Brač je poseban i drugačiji od bilo kojeg drugog dalmatinskog otoka. Svoj, slojevit i osebujan, prepun začudnih kutaka, tajni, različitosti.


Brač su gomile kamenja koje ga pokrivaju s kraja na kraj poput divovske mreže. Brač su ilirski tumuli i gradine, ostaci rimske vladavine pronađene u gotovo svakoj uvali, kršćanske bazilike, težačke kamene kućice i bunje, kule i kašteli, mistične pustinje, crkvice rasute po poljima, stoljetne masline na obroncima, vinogradi, stada ovaca i jata riba -  sve je to Brač. No, prije svega, Brač je njegov čovjek, radišan i brižan svom je otoku dao dušu i život. Brač je ljubav njegovog čovjeka koji ga je oplemenio, sagradio i ukrasio. Da biste ga razumjeli i otkrili njegove tajne i bogatstva, nema boljeg načina nego provoditi vrijeme sa bračkim ljudima. Onome tko dođe na Brač otvorena srca, otvorit će i oni svoja vrata i s ponosom pričati svoj dio bračke priče, o prostoru u kojem žive i tomu što su mu dali, ne tražeći ništa zauzvrat osim da ga se poštuje i voli.

Izdvojeno

Apartmani Jadranka
Apartmani Jadranka
od 49,00 €/dan
U obiteljskoj kući dostupna su dva potpuno...
Apartmani Romana
Apartmani Romana
od 70,00 €/dan
Apartmani su smješteni u obiteljskoj kući na...
Apartmani Greta
Apartmani Greta
od 58,00 €/dan
Apartmani su smješteni u obiteljskoj kući...
Apartman Diana
Apartman Diana
od 60,00 €/dan
Kuća se nalazi u samom centru mjesta u mirnoj...
American Express Diners Club International Visa MasterCard Maestro Discover Dinacard
MasterCard® SecureCode™ Verified By Visa