Otok Brač, Restorani

KONOBA "GUSTIRNA" - POSTIRA

Konoba Gustirna obiteljski je restoran u Postirima. Tradicionalan ambijent i stari dalmatinski recepti garantiraju nezaboravan užitak.

Uvijek dobro raspoloženo osoblje poslužit će Vam autentični dalmatinski specijalitet PEKA ili druge specijalitete iz bogatog menija.

Konoba Gustirna nalazi se samo nekoliko metara od mora u samom centru Postira. Konoba je uređena tradicionalno i unutrašnji prostor je nekada bila  gustirna (bunar) u staroj kamenoj kući.

Dnevno su u ponudi hladna i topla predjela, specijaliteti od mesa i ribe, jela sa žara, ražnja i iz krušne peći. Sve to možete zasladiti nekim od n domaćih deserti i sljubiti s odgovarajućim vinom.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

 

RESTORAN "DVOR" - POSTIRA

Restoran "Dvor" nalazi se u Postira i smješten je u dvorištu okružen cvijećem. Iz bašte se proteže prekrasan pogled na more i šetnicu.

Osim tjestenine, rižota i mesnih jelovnika u ponudi se može naći bijela riba i plodovi mora poput lignja, škampi, škampi, dagnji i razne sorte vina.

Odlična atmosfera, ukusna jela, pristupačne cijene i profesionalno i ljubazno osoblje svakako su dobar razlog da posjetite ovaj restoran.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

 

KONOBA "TONI" - DOL

Konoba "Toni" nalazi se u eko-etno selu Dol u kući staroj preko 300 godina, s terasom natkrivenom stoljetnom vinovom lozom. Za najvećih ljetnih vrućina preko cijelog dana u njoj je ugodno boraviti a večernja svježina, koja tu počinje vrlo rano, boravak čini posebno ugodnim.

Domaća jela ovoga kraja priređuju se od biranih sastojaka. Za spravljanje koriste se isključivo namirnice kontroliranog porijekla (pršut, sir, ribu, janjetinu, masline, maslinovo ulje, vino, povrće...).

Vino i rakija s dodacima ljekovitih i aromatičnih trava prema tradicionalnim bračkim receptima (lozovača, travarica, orahovica, rakija od rogača i  mirte) proizvode sami vlasnici a riba se nabavlja isključivo svježa od lokalnih ribara.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

 

"KAŠTIL GOSPODNETIĆ" - DOL

"Kaštil Gospodnetić" nalazi se u Dolu na obiteljskom imanju u nekadašnjoj plemićkoj kući, venecijanskom dvorcu, kulturnoj baštini, jednistvenom primjeru secesijskih interijera.

Domaća jela poslužuju se u renesansnoj konobi ili na baroknoj terasi s pogledom na more, dolinu i planine.

Ovo je pravo mjesto da doživite život na otoku kakav uistinu jest - mir, ljetni povjetarac, simfonija seoskih zvukova i autentična atmosfera daleko od gradske vreve.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

 

BISTRO - PIZZERIA "VRILO" - SUPETAR

Bistro - pizzeria "Vrilo" nalazi se na samom ulazu u Supetar. Ovo je idealno mjesto za vrijeme ljetnih vrućina jer je smješteno u blizini mora gdje se možete kupati i uživati u osvježavajućim koktelima.

Djeca vrijeme mogu provesti u parku a invalidima je omogućen prilaz rampom.

U ponudi je velik izbor ukusnih jela pripremljenih od domaćih namirnica i pizza iz krušne peći.

Dostupan je prostrani parking a na terasi u ljetnim večerima možete uživati uz glazbu uživo.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

 

KONOBA "TURANJ" - DONJI HUMAC

Konoba "Turanj" nalazi se izvan naselja Donji Humac na osami u prirodnom ambijentu vlastitih vinograda i maslinika.

Ukusno uređena dalmatinska konoba obiteljskog tipa sa izloženim brojnim starinama ima dva osvjetljena boćališta, vanjsku terasu u masliniku i kamenu poljsku kućicu - bunju staru preko 150 godina.

U ponudi su razni brački specijaliteti pripremljeni po tradicionalnim receptima. Dalmatinski pršut, brački sir, janjetina sa ražnja, teleća peka, rižoti i tjestenine samo su dio bogatog jelovnika.

Od domaćih proizvoda možete kušati bijelo i crno vino,prošek, razne aperitive, maslinovo ulje i proizvode od maslina.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

 

KONOBA "KOPAČINA" - DONJI HUMAC

Nezaobilazno mjesto na gastromonskoj karti otoka Brača svakako je konoba "Kopačina" smještena u naselju Donji Humac.

Ponudu karakteriziraju razni brački specijaliteti, specijaliteti od janjetine, brački ovčji sir, internacionalna mesna jela te svježa riba i morski plodovi.

Osim domaćih vina možete izabrati između kvalitetnih i vrhunskih vina hrvatskih vinogorja.

Konoba je otvorena za posjetitelje tokom cijele godine.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

 

AGROTURIZAM "RANJAK"

U obiteljskom gospodarstvu Ranjak način pripreme i posluživanje jela prilagođeni su polaganom uživanju u jelima, u ugodnom ambijentu, okruženi mirisima lavande, ružmarina i kadulje.

Jela se spravljaju po tradicionalnoj recepturi, od ekološki proizvedene hrane i sastojaka proizvedenih i uzgojenih na gospodarstvu.

Tako je na jelovniku zastupljeno domaće meso (janjetina), domaća perad, sir i jaja, te razno povrće (gomoljasto, lisnato, korjenasto…) iz pretežito vlastite proizvodnje ili nabavljeno od malih lokalnih proizvođača, sa drugih poljoprivrednih gospodarstva, te razni proizvodi od maslina i maslinovog ulja.

Također je zastupljeno i domaće voće spravljeno na razne načine i sušeno (brštulane i slane bajame, suhe smokve, marmelade od voća i smokvi sa ljekovitim biljem), kao i bogata kolekcija žestica, domaćih rakija i likera. Osim navedenog, nudi se tjestena iz vlastite proizvodnje (makaruni, njoki, lazanje…) pogače i kruh ispod peke te razni domaći kolači i slastice.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

 

Izdvojeno

Apartmani Andrija
od 88,00 €/dan
Apartmani su smješteni u obiteljskoj kući odmah...
Apartman Merica
od 75,00 €/dan
Apartman se nalazi u centru mjesta u neprometnoj...
Apartmani Jobe
od 69,00 €/dan
U obiteljskoj kući dostupna su dva apartmana....
Kuća za odmor Bepa
od 90,00 €/dan
Šarmantna kuća za odmor smještena je u mirnom...